Recuperare Pediatrica

Misiunea Asociatiei KinetoBebe este de a oferi nou-nascutilor si copiilor programe terapeutice de interventie precoce si astfel a creste sansele de recuperare neuro motorie a acestora. Foarte multi copii au nevoie de terapie de lunga durata care sa fie realizata prin programe personalizate, si astfel sa dobandeasca deprinderile pentru a avea o viata normala, autonoma. Pacientii pe care ii sustinem prin proiectul Burse de Terapie nu au sansa de a duce la bun sfarsit acest tip de tratament, de a face primii pasi in viata, pentru ca parintii nu isi permit financiar tratamentul de lunga durata. De aceea, oferim Burse de Terapie, cu ajutorul sponsorizarilor si al oamenilor generosi care ne sustin.

Intervenim prin kinetoterapie si terapie psihologica in diferite afectiuni: neurologice, ortopedice, sindroame genetice, prematuritate severa, intarziere motorie.

Serviciile de recuperare pediatrica ale celor trei Centre de Recuperare sunt complexe si ofera programe de terapie integrata:

  • Kinetoterapie – Terapie Bobath -Terapie Vojta – Stimulare oro-faciala – Terapia 3D a Scoliozei – Terapie Respiratorie – Electroterapie- Terapie senzoriala- Terapie pe baza vibratiilor – Osteopatie– Alicatie benzi kinesiologice – profilaxia dezvoltarii motorii
  • Psihologie – Logopedie –– Dezvoltare cognitiva – Terapie ocupationala- Psihopedagogie – Psihoterapie de familie – Consiliere parentala

Dorinta noastra este sa oferim anual peste 3.000 de sedinte de terapie gratuita prin programul Burse de Terapie.

Informare

Realizam ample proiecte si campanii de educare parentala si informare a familiilor si specialistiilor cu privire la primii ani de viata ai copiilor, la dezvoltarea neuromotorie a acestora si mai ales la modalitatile de stimulare prin terapie si miscare a copiilor pentru o viata sanatoasa.

Proiectele noastre sunt inspirate din nevoile identificate in familiile copiilor tipici si atipici si din intrebarile specialistiilor din toata tara. Ne bucuram sa fim un reper national in activitatile de recuperare neuromotorie pediatrica si astfel consideram ca este si de datoria noastra sa sustinem formarea profesionala continua in acest domeniu.

Sustinerea comunitatii

Raspundem nevoilor sociale, sanitare si educative ale comunitatilor prin oferirea de sprijin concret in formare profesionala, donatii si voluntariat. Am demarat campanii de donare de carti, jucarii, materiale didactice pentru institutii de invatamant scolar sau de tip „scoala dupa scoala”, dorind sa suplinim neajunsurile grupurilor sociale cu risc.

Consideram educatia timpurie pe toate palierele cognitiv – motrice baza a dezvoltarii fiecarui copil si astfel ne-am alaturat familiilor care au nevoie de consiliere si suport prin focus grupuri, terapii gratuite, planuri de terapie continuu actializate si evenimente caritabile personalizate. Terapia centrata pe familie este modelul abordat in toate cele trei Centre de Recuperare Pediatrica, integrand membrii familiei in parcursul terapeutic.

Raport de Activitate Asociatia KinetoBebe

Centrul KinetoBebe Mosilor


Adresa: str. Calea Mosilor, nr. 158, sector 2, Bucuresti. Pentru programari: 0727.988.679

Centrul KinetoBebe Nord


Adresa: str. Intrarea Gheorghe Simionescu nr. 5, etaj 4, sector 1, Bucuresti. Pentru programari: 0727.988.679

Centrul KinetoBebe Sud


Adresa: Sos. Oltenitei, nr. 87-99, sector 4, Bucuresti. Pentru programari: 0727.988.679

Centrul KinetoBebe Mosilor


Adresa: str. Calea Mosilor, nr. 158, sector 2, Bucuresti. Pentru programari: 0727.988.679

Centrul KinetoBebe Nord


Adresa: str. Intrarea Gheorghe Simionescu nr. 5, etaj 4, sector 1, Bucuresti. Pentru programari: 0727.988.679

Centrul KinetoBebe Sud


Adresa: Sos. Oltenitei, nr. 87-99, sector 4, Bucuresti. Pentru programari: 0727.988.679